måndag 28 februari 2011

Tänk om

Fick stanna och plocka upp en död katt som någon hade kört över imårse. Vem kör över någons katt och sen bara skiter i att kolla om den lever eller åtminstone lyfta den åt sidan om den är död? Är det för mycket begärt? Även om det ''bara'' är en katt, betyder det inte att barnet som äger katten ser synen av den på vägen och glömmer den sekunden efter. Misstag händer lätt, och jag säger inte att man måste köra ihjäl sig själv för att undvika att köra över en katt eller något annat djur, men tänk efter en gång förrän du kör vidare och bara lämnar den där! det är inte det att man kör över något i misstag, utan det att inte bry sig som gör mig rödögd. (och Mela, du behöver inte ta åt dig fast du nästan hade ihjäl vår katt. Haha)

Nattskifte

2½ timmar kvar förrän jag får åka hem å sova. men det går fint, Har haft Alice som sällskap halva natten, och Mena var också hit en sväng. Det är sånt syskon är till för, att göra arbetsskiften roligare.
Och bara jag loggar ut här nu hinner jag börja på en av alla skoluppgifter, så hejps!

lördag 26 februari 2011

Lördag

Vaknade med en sandpapprad hals och ett värkande huvud. Men får slänga i mig burana, dra på mig smilet och iväg till jobbet. har inte alls tid att vara sjuk nujust och tänker inte bli det heller.
Sedan kan man fundera vad svenskar har för fel. Kan dom inte bara ta emot praktikanter? Ger snart upp hoppet och söker till nåt helt annat land, helst ett varmare sånt.

Letting go is not an easy task but I know I have to face tomorrow

fredag 25 februari 2011

Ledig dag

Hade varken skolan eller jobb idag så passar på att ta en chilldag. Då menar jag att sova fram till klockan halv 1 som inte alls var meningen, men blev marions å kolla ''the hitcher igår'', å sen då man kom hem gav man ''älska mig'' en chans och gissa om man inte ligger och gråter en haltimme efter att den var färdig. har aldrig direkt gillat svenska filmer, men tydligen funkade den med tanke på hur man nästan dränktes i tårar.
Nåja nu sitter jag i Lepplax och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar, sen hem och duscha och så melas och laga mat och ha fredagsmys med tjejerna. Allt för länge sen!

Angående min nya bloggdesign blev den en aning mörk. Tänkte göra en med glada färger osv, men hade inga bra såna bilder så såhär ser den nu ut en tid framöver. hope u like it anyway

torsdag 24 februari 2011

Föreläsning

Haft en annorlunda skoldag idag. Två föreläsningar från kl 9-15, Båda om Döden och sorg. En av dom mer deprimerande dagarna alltså. Men fick iallafall igång tankarna att man måste ju hinna göra något förrän man själv dör. Så nej, jag vill inte börja jobba nu efter de några veckor man har kvar i skolan för att sen jobba tills man blir pensionär. Inget fel med det, men jag vill hinna med så mycket annat, se andra saker, pröva på något helt nytt osv. frågan är bara var man ska börja.

måndag 21 februari 2011

Härlig känsla

Nyss sänt iväg en helt färdig företagsplan. Den var värre än slutarbetet och blev dessutom elva sidor text pluss annons & säljbrev, Så ni kan räkna med att jag kommer att ta det lugnt ikväll! Men vad företagsamhet och min utbildning har att göra med varandra förstår jag ännu inte.

söndag 20 februari 2011

Almost done!

Har lagt ner två kvällar i rad på att sitta och skriva en företagsplan och rita annonser osv. just därför jag inte hunnit skriva nåt, och hinner inte nu heller, så pusshej!

tisdag 15 februari 2011

smidigt Ida..

Engelska hörförståelsen gick åt helsike. Hade hunnit igenom alla frågor på första sidan när man märker att man svarat på frågorna från del 2 och inte del 1. Inget passade alltså in, trodde jag fått kortslutning med engelskan. Well.. Skyller på nån viss person som spelat musik till klockan 4 på natten.
Nåja vad gör det, för ikväll får jag äntligen träffa mina bajsbruna tjejer!

måndag 14 februari 2011

When someone make u happy

Alla Hjärtans dag

Ja, ha en bra dag alla. Kommer iallafall jag att ha eftersom brudarna infinner sig i Jakobstad ikväll!

Min morgon började desto sämre. Hade Finska hörförståelse imårse och jag trodde jag hade god tid på mig. Men -30 grader och min växelspalk går inte ihop,  så där står man utan att kunna backa nånstans.
brukar klara av att knuffa bilen själv, men det gick absolut inte från min parkering.
Som en räddare i nöden kom en pälsklädd fin dam till granne och försökte hjälpa till, vilket resulterade i ingenting, så hon ringde efter hennes man och sen var det bara att köra som bara den. Hann precis in förrän dom började, så imorgon går jag ut en timme på förhand så jag slipper en arg rektor.

söndag 13 februari 2011

Idol


Färdigt jobbat för i helgen, så ska hoppa i duschen å sen å träffa Jaaayy! (och resten)

fredag 11 februari 2011

GrattisAlice

                                                                                     Lillsyrran fyllde år igår, så firade henne hos mosters, sen slängde jag och B ihop denhär tårtan och firade igen vid mommo&moffas, eftersom hon sover där när dom är borta.
Nåja nu e klockan bara 8 och jag har redan hunnit väcka alla, plocka fram morgonmål, kört en till skolan och skall snart köra nästa gäng. Sen får jag gå och sova igen tills jag börjar jobbet kl 14. Och nästa natt får man äntligen sova i sin egen säng.

onsdag 9 februari 2011

movietime with Felix

Chill dag

Är ledig idag, eller har ledigt för att skriva på lärdomsprovet, men dom timmarna har jag redan lagt ner.
Så ska vänta tills Alice slutar så hon kan komma hit och äta. (B:s supergoda mat) och sen blir det Lepplax och sköta ungarna. Lär ju ha några skräckfilmer att kolla så det ska nog gå fint.
Skulle låna en film av Marion, men tjejen hade ju med en hel plastkasse med skräckisar. Well, that's good!

tisdag 8 februari 2011

Bilder




Jag vet att jag lagt upp nån bild på lägenheten förut, men den var tagen med webcameran, så här lite tydligare.

måndag 7 februari 2011

Monday again

Nu sitter mina tjejer på flyget och ska snart lyfta, så får sitta uppe ikväll och vänta på livstecken från dom.
Dom åker till Maspalomas, morsan till Puerto Rico, farsan till Tyskland, mommo&moffa till Thailand och.. jag drar till skolan! Rättvist va?

söndag 6 februari 2011

En dag kvar

Imorgon åker tjejerna till Gran Canaria, och jag ska sitta hemma och hoppas på att flyget inte ramlar ner, (om dom nu inte svimmat av panikångest förrän dom satt sig i flyget) Att dom inte yrar på som höns när dom är framme och sätter sig i rätt buss, att dom inte faller för några maffior eller andra fula typer, att dom vaknar i sitt eget hotell.. och listan kan göras lång! Inte för att jag inte tror dom kan ta hand om sig själv, men vid vissa tillfällen är deras IQ inte så hög,
Ta tex Melas fundering igår:
- Tamponger måste vi väl köpa, det har dom väl inte där?
- Klart dom har. Dom har nog mens där också..
- Har dom??
Ni fattar vad jag menar alltså. Men självklart kommer det gå fint, och förhoppningsvist har dom bra väder hela veckan och förstår att njuta, för det är dom värd! Så ikväll blir det kramkalas.

Självutlösar-fail


lördag 5 februari 2011

Kokkola

Har varit till kokkola med mela&mena och shoppat i några timmar, och lite allt möjligt annat. Och ibland får man fundera om man nånsin kommer att lära sig att inte ta högklackat när man shoppar? Helt säker på att den som uppfann dom var kvinnohatare. Träskor is the shit.

Can't explain what's come over me,
Can't explain why it's so hard for me,
so hard to see your side

fredag 4 februari 2011

Fail

Känslan av att ha skrivit flera sidor på slutarbetet och lyckas radera allt..

torsdag 3 februari 2011

Broken Door - In The Shadow


Dåligt ljud, men hör den på spotify istället. Acoustic versionen e också grym.
Nu blir det några timmars sömn och sen å jobba två nätter i rad. wiho

tisdag 1 februari 2011

Powernap in my heart

Blir helt slutkörd av att kolla skolschemat och arbetsskiften. Får ångest över när man ska hinna sova, så nu har jag sovit i tre timmar, och kunde lika gärna sova vidare till imorgon. men ska istället släpa mig upp ur soffan och dra iväg till Menas på en kvällsdate me tjejerna. perfekt!