onsdag 20 april 2011

Bakning

Håller på bakar en Chokladkaka:

1 dl starkt kaffe
250 g mörk blockchoklad
250 g smör
2 dl socker
4 ägg

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form med aluminiumfolie, Gärna med löstagbar botten.
2. Mät upp kaffet i en kastrull och sätt kastrullen i
en större kastrull med sjudande vatten.
3. Bryt ner chokladen och smält i kaffet (vattnet får inte koka)
4. Tillsätt lite smör i taget växelvist med sockret. Rör under tiden så allt blandas väl.
5. Ta kastrullen från värmen. Vispa upp äggen lätt och rör ner dem i smeten.
6. Häll smeten i formen, Grädda ca 1 timme. Låt svalna och ställ i kylskåp. Låt stå i kylskåp 2-3 dygn innan den serveras med vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar