tisdag 28 december 2010

Gaah

Blev en sorgens dag igår när datorn plötsligt bytte skrivbordsunderlägg med en bild som varnade mig, min familj osv, och sen Poff va den död. haha. Hur man ska tolka det är ju en annan sak. Konstigt nog känns det en aning skönt att bli utan om den krascha, men måste ju hursomhelst skaffa en ny eller fixa den för skolarbeten. Och sen var det ju meningen vi skulle börja skolan på måndag den 3:e, så har inga arbetsskift då. och så skickar dom brev från skolan att vi börjar 10:e istället. Vilket betyder en hel vecka ledig! Utan dator, och sen kan man inte gå ut heller för att det är så skitkallt. En sista minuten resa sku alltså va perfekt!

-uppdatering-

Fick bort viruset, och datorn lever och mår fint! 
Gör jag med, bara jag slipper och sova nu snart. Har inte sovit ordentligt på hela veckan.

måndag 27 december 2010

jag vs Felix

Året 2010

JANUARI

Bokade en stuga i Ukkohalla och åkte dit med tjejerna. Stugan var helt grym, och detsamma gällde dagarna vi var där. Mycket mat, skratt och tårar! Var så skönt att komma bort från Jeppis, även om det bara var tre dagar. Eftersåt när man var hemma och hörde någon låt av renegade five eller oomph fick man dendär Ukkohalla känslan som inte går att beskriva. Och vi lovade att vara tillbaka inom dethär året.

FEBRUARI

Februari var nog bara en månad som flög förbi. Börjat övningsköra och sökte nog mest efter en bil på dagarna.

MARS

Blev MYNDIG! och därmed min bästa månad. Köpte en golf, tog körkortet och började leva. haha
Nej, men fick nog en liten ålderskris där. Minns hur jag första gången körde genom stan, utan att ha Farsan på passagerarsätet som sa allt var man fick köra, vem som ska köra före osv. Det kändes tomt!
man kände sig vuxen.


















APRIL

Fick färdigt alla gymnasiekurser! Ingen mer Finskalektion som man plågat igenom varje dag utom måndagar.
inga 2 sidor lång text som ska översättas till varje lektion, ingen Finskalärare som flippar ur, eller gör så att vi gör det. Och inte heller någon engelska, modersmål eller realen mer. Dåjust kändes det inget annat än lugnt att gå i skolan, att bara ha YA! lektioner kvar.

Kom hem efter skolan en dag och möttes av en stinkande blodlukt i hela hjälpköket och det såg ut att ha varit ett större blodbad. Hela golvet var täckt med blod.  Blev helt i panik eftersom man inte visste vad som hänt, men det visade sig vara Molly, vår flatcoated retriever som halvt hade haft ihjäl Syrrans mindre hund Kiira. Nacken var helt sönder sa dom, och malena och sara hade redan kört iväg till veterinären. Men ingen här nära tog emot, så dom körde till Nykarleby, där kunde dom inte göra något och jag hoppade i min bil och körde snabbt efter dom. Hade full fart mot Småbönders och så kommer en grop i vägen och bilen tjuter STOP! Oljetrågen hade gått sönder och där stod vi. Morsan fick ta sin bil och sen lyckades vi ta oss till småbönders. Lukten var outhärlig, och kiira visste man inte när hon skulle sluta andas. Dom sa att det inte såg lovande ut, men opererade flera timmar, och nu 8 månader senare är hon sitt gamla jag igen. nästan iaf.

MAJ

Drog iväg till Gotland 5 veckor på praktik. Hade egentligen väntat mer på att slippa iväg till Gotland än att fylla 18, men hade kommit så nära tjejerna, och 5 veckor kändes allt för länge att vara bort från dem.
Sen trodde jag inte det skulle vara svårt att säga hejdå till dom där hemma heller, men just före var det som nånting brast, och det kändes som om det var sista gången man var hemma. Blev krokodiltårar och en klump med i halsen ända fram till nynäshamn där farsan skulle vända hem. Sedan var man ensam i hela stora världen. Körde på båten och satte mig vid ett bord och satt i samma ställning 3 timmar och så var man framme. Då var alla hemkänslor borta och man såg bara framemot att få vara där.
Och det var nog kärlek vid första ögonkastet. Alla männsikor var ju så trevliga, inte falsktrevlig som man ofta har en bild av svenskar. Och jag saknar människorna därifrån.
Fick inte heller långa dagar när jag var där, utan tog bilen varje dag och körde till olika ställen och gick flera km på stränder eller runt ringmuren osv. Och ville aldrig därifrån. Älskade att få vara sig själv, ensam, utan att behöva bry sig. Och ingen som lade sig i vad man gjorde och inte gjorde.
Sen var veckorna förbi och man skulle hem. blev rätt känslosam då med, och även då kom det krokodiltårar.  Kiika och mena skulle komma till sthlm och möta mig och det är jag ännu evigt tacksam för.
Annars skulle jag antagligen ännu köra runt, skräckslagen på motorvägarna. Men hem kom vi allihop, och
från att ha farit när det bara var grått, regnit och kallt, var man hemma till en grön sommar.
Det var nog det bästa jag gjort att fara iväg. och skulle inte tveka att göra det igen.









Från en kvällspromenad

JUNI

En av alla våra resor till Haparanda. Oftast kommer vi på dagen före att nu gör vi något, och oftast blir det också att hämta snus och skopunkten. Finns inget skönare än att åka iväg med tjejerna, man har flera timmar på sig att prata om allt och lite till. och samtidigt ha stereon på full volym med gamla sköna låtar.

JULI

Påbörjade mitt lägenhetssökande. Mela skulle också ha en lägenhet så vi sprang båda runt och kollade ett tiotal och ringde på hundratals. Och man var aldrig helt nöjd och tänkte nog ge upp tillslut.
Skrev en annons, och dagen efter hade jag en lägenhet. Inte en 2:a som jag ville ha, utan en etta men en snygg sådan. Dock på ett mindre bra ställe. Men trivdes jättebra, och har gjort det tills dehär senaste veckorna. men nu har grannarna blivit värre och funderar hårt på att flytta.
Hursomhelst så har man lärt sig att det inte är så billigt att flytta. Man får räkna med lite mindre pengar osv. Men det är det värt!
Men var ju också tvungen att söka ett nytt hem till hästarna, och dom har jag verkligen saknat. Spec charmy som jag haft i över 5 år. Men hon är nu 5 km från mig och jag vet att hon har det bra där, och jag kan hälsa på henne när jag vill. Men det är ju inte samma sak som att bo hemma och ha henne utanför huset.

AUGUSTI

Började skolan igen med en ny klass med inriktning mental&missbruk. Vi var 8 personer och en blandning av allt så att säga. men vi klickade lika bra för det, och jag trivs jättebra. Nu är vi bara 7 stycken kvar, och vår handledare är tydligen sjukskriven på obestämd tid, men vad gör det. vi har 5 månader kvar med en praktik på 6 veckor, sedan e man klar!

SEPTEMBER

Tyngsta månaden dethär året! Skrev alla studentskrivningar och hade en hel massa annat på en och samma gång. Klarade iallafall skrivningarna, och studentmössan är säker! Men kommer Att skriva om engelskan och finskan nu i februari för att försöka höja vitsorden lite.

Var också på studiebesök med klassen till rättspsykiatriska och vasa fängelse. Otroligt intressant, och man fick upp ögonen för en möjlig väktarutbildning. Men så många yrken som jag skulle vilja ha borde jag sluta drömma.

OKTOBER

Blev Ukkohalla för en andra gång. Kul att se hur mycket saker och ting förändrats, men kan nog bara påstå att nästan allt blivit till det bättre sedan förra gången. Var lika skönt att åka dit som i Januari, och ännu en gång blev man påmind om vad riktiga vänner är. Även om man låtsas vara en som kan ta vara på sig själv skulle jag inte komma nånstans utan dom!


NOVEMBER

Bokade en resa till Puerto rico, och åkte dit med syrran. Var mitt uppe i alla möjliga skolarbeten, praktik, osv, så ännu skönare att komma bort från stressen och kylan en vecka. Resan dit på 17 timmar var inget vidare och kom dit mitt i natten och hotellet hade ingen luftkonditonering. så det första man tänkte var nog att en vecka kommer att gå vääldigt långsamt. Men så blev det inte. Veckan var över på en gång, och sen hem till kalla finland igen.
DECEMBER

Denhär månaden har gått väldigt snabbt. Har inte ens hunnit skaffa en julgran till lägenheten, men det börjar bli lite sent nu. Har också brutit min tradition att äta upp chokladkalendern i förväg så den står oöppnad i skrubben nånstans. Och om bara 5 dagar är det nyår! Vet inte ännu vad vi hittar på, men alltid blir det något!











Har också insett hur falska männsikor kan vara under dethär året, och jag vet att jag också kan verka vara en aning falsk. Förut litade jag på allt och alla, men nu tänker jag en eller två gånger före. Vilket gör att man gör bra och mindre bra saker. Är ledsen om någon börjat må dåligt pga mig, men det är aldrig min mening. Eller oftast inte. Men jag har också försökt finnas till för dom som verkligen förtjänar det, och jag vet också att jag har dom som aldrig skulle gå bakom ryggen och som alltid finns där. Så för mig gör det inget vad folk än tycker och tänker om mig. Det är inte dom jag bryr mig i.

En kort sammanfattning av 2010. Och ifall jag inte uppdaterar förrän nyår ( vilket jag antagligen nog gör) så Gott nytt år alla!

torsdag 23 december 2010

Sovdags

Sitter i Lepplax och ska sova här eftersom jag inte riskerar att sova hemma när man blir förbannad från topp till tå då grannarna inte förstår att hålla käft. så ligger man vaken och skall till jobbet följande morgon och kokar inombords och skulle helst av allt bara gå ut i pyjamas, leta reda på vilken lägenhet som har oljud och sparka in dörren och vem vet vad.. men nu är jad tyvärr inte så tuff. I gotland räckte det två nätter och sen var det någon som blev arg och nån annan som fick sig en rejäl utskällning. Men här bor man ju och skulle antagligen få tillbax dubbelt.

Har iaf haft julmys me världens bästa tjejer! Så hoppas på att man sover bättre inatt. Lär ha fullt upp i jobbet imorgon eftersom det är julafton. så Gonattpuss

onsdag 22 december 2010

Ibland blir man rädd sig själv

Har dragit bilen till verkstan idag så nu e motorvärmaren på plats och jag har ringt och fixat motorvärmestolp.
Allt skulle vara perfekt alltså, om det inte vore för att jag fortfarande är sur över skorna. Hade köpt världens skönaste skor och så var båda till höger fot. Vet inte hur man lyckas med sånt, men efter dehär dagarna blir man ju inte förvånad.
Först ska man ta ut pengar och koden är helt bortglömd. Jag menar, en kod som man använt i 5 år! Fick ringa farsan och syrran för att komma på den.
Sen tar man av sig linserna då man ska fara och sova, far på wc och kommer på sig själv med att sätta tillbaka linserna i ögonen. Och det värsta va ändå igår när jag började duscha, så märker man att man fortfarande har trosor på sig. Och nu skorna.. Jag vet inte vad, men jag skulle kanske fundera på att besöka doktorn.

fredag 17 december 2010

man blir som man umgås

14 timmar i jobb idag. Visst, jag tycker verkligen om människorna, men när det först handlar om människor med psykiska sjukdomar och sedan demens kan man lätt få störningar i hjärnan själv. För att inte tala om hur stressad man blir på allt och inget sen när man kommer hem. Ska hursomhelst gå och sova för att sen orka jobba imorgon igen. Gonattpuss

torsdag 16 december 2010

Jag kan, jag kan

Har Stickat(!) klart sockorna. Sista gången jag stickade nånting, jag lovar! Smakprov kommer här.. (haha, nej jag använder inte sockor för utseendet, utan för att värma fötterna)


Blir sista dagen på praktiken imorgon. Har trivts otroligt bra, och skulle gärna stanna längre. men det är alltid så när man har praktik. då man äntligen lärt känna alla männiksor ska man plötsligt bara säga hejdå.
nåja och efter det börjar mitt jullov som är fullsmäckat med arbetsskift. men money,money..

onsdag 15 december 2010

Studiebesök

Var på 2 studiebesök idag. Snart 9 veckor sen man träffa klasskompisarna så kul å se dem igen. var först till Lagmansgården, där det mest intressanta var spöken. Sen kvinnojouren. Sjukt att det finns så många kvinnor som är i behov av det.

Idag ska jag ta itu med en hemtent, slutarbetet, räkningar och färga utväxten! Disponenten däremot borde ta itu med alla missade samtal hon har av mig!

måndag 13 december 2010

Inte så rik som vi ser ut.

Saknar Gotland så in i norden och sitter bara och väntar till sommarn då jag ska dit igen, och denna gång e mina tjejer med. Går det som planerat skulle vi köra runt ner till sthlm, sova på vägen nånstans och vara en vecka eller mer på Gotland och ta båten hem.
Kollade lite var vi kunde sova när vi ska dit, och.. nästan allt e fullbokat? Är det inte bokat redan kostar det ju en förmögenhet. För lägenheten jag bodde i 5 veckor betalade jag 400 euro. Nu skulle tydligen samma lägenhet kosta 119 euro/natt!? hur tänker man då? och det är ändå det billigaste jag hittade. Gissar att vi får pröva på livet som uteliggare en veka, för dit ska vi.
















Nu de sista avsnitten av Dirty sexy money.

söndag 12 december 2010

Gör först, Tänker sen..

Jag har lyckats överanstränga allt som kallas muskler i armarna. Hade bilen full med kläder, väskor, dator, blompall, blomma, fotölj osv och skulle bära upp alltihop på 2 varv. Bet ihop och lyckades få allt till dörren och så brast armarna. Hade noll styrka kvar, och nu, två timmar efteråt skakar armarna bara för att jag ens lyfter på dom. orkar knappt lyfta telefonen och det är lagom ansträngande att skriva här. Så har redan krypit ner under täcket för att sova eftersom jag ändå inte kan göra nånting. Jag hoppas bara det är bättre till tisdag då vi ska börja träna på gym igen. men de syns ju då.

lördag 11 december 2010

Hemma ikväll

Alla vet att Jay vann idol, så behöver inte påminna er. but he's still awesome!

Ska jobba imorgon så orkar inte gå ut ikväll. Känns dessutom som att magen har inbördeskrig. (Beror antagligen på för mycket pepparkaksdeg) Sitter hursomhelst vid mamma å pappas och ska sova här. får nästan 20 km kortare till jobbet och 15 min längre sömn.
Men ha en bra kväll ni andra!

fredag 10 december 2010

Friday night

Vakna nyss av att syrran ringde. Skäms lite när jag tänker vad jag sa eftersom jag drömt om att jag var förbannad på grannarna, och var det fortfarande då hon ringde. Och sen säger man att man inte sovit. det pga att jag alltid har en förmåga att sova do hon ringer vare sig det är mitt på dagen, kvällen, morgon eller natt.

Har egentligen inte tid att skriva här nu, utan ska hoppa i några kläder och fara till melas. och vet ni vad? Vi ska kolla när Jay tar hem Idol, Och har vi tur ser vi vår vän fikus oxå!
Puss

onsdag 8 december 2010

Soldier homecoming


Hittade denhär på Johannas fb. Försök kom igenom filmen utan att bli tårögd eller få en klump i halsen! Javet, jag brölar åt allt nuförtiden, Så se aldrig nån sorglig film med mig i närheten.

tisdag 7 december 2010

Sovmorgon

Har lånat första säsongen av Dirty Sexy Money av syrran, så kommer inte
att vara speciellt social dom närmsta dagarna.


Har julfest ikväll från praktiken så är ledig fram till dess. Borde sätta
igång me att göra nåt vettigt när man ändå har tid, så nu blir de stan
å handla mat.

måndag 6 december 2010









Var mörkt ute, så blev bara några snabba foton.
Foton@sara

Självständighetsdag





Är i Lepplax och ska fota me syrran,
(inte med webbcameran) Så bilder kommer väl sen.

söndag 5 december 2010

Rekord

Vakna klockan 3 (!!) idag, Tror minst sagt jag slagit mitt sovrekord. Men gick ju inte å la mig tidigt heller, mest pga att ja kan få ner musik igen. Tack viktor!
Å hade en skön kväll me sköna människor.

Nu blir de mamma å pappas å snylta dom på mat. hej

lördag 4 december 2010

Lördag

Vaknade av att Mela ringde. klockan 12 (!) Hade alarm på 10 men då man vet att man är ledig stänger man av alarm utan att vara medveten om det.
Ska ringa efter farsan sen så jag får bilen till Lepplax. Tänker inte stå å knuffa den själv när man har så normala grannar som alltid står bakom gardinerna och kollar då man ska nånstans. Get a life!

tog till saxen igår och som tur växer allt ut på några dagar.

indescribable!

fredag 3 december 2010

Skatteåterbäring

Vem blir inte lycklig över lite extra pengar? Så nu e räkningarna ur världen för en stund iallafall.

Har varit till småbönders med Mena, Emma och hennes hundar, Kelly skulle opereras i ögat, så dit for 4 timmar.

ikväll blir de Tjejmys och Idol. Och så hoppas vi på att det är Olle som försvinner. Och Kiika stackarn e fortfarande sängliggande, eller man vet ju aldrig med henne, men sjuk e hon iallafall, så vi får klara oss utan henne och skänka henne en tanke eller två.
Och nu e man ledig fram till tisdagkväll! 4 sovmorgnar e inget man tackar nej till!

torsdag 2 december 2010

It's a little different now..

..Cause you're the one that's going down!

Haft en rolig kväll med Mena, Mela och Dencko. Även om vi satt mest hela kvällen och hade skitroligt åt en robinsondeltagare. Stackars kille.
Godnatt!

Maybe

onsdag 1 december 2010

Someone knocking at the door

Hade någon på dörren för en stund sen. Dröm om att jag skulle öppna.
Dök över telefonen istället och satte på ljudlös, släckte lamporna och slutade andas. eller iaf så det inte hördes. Vill nån hit får dom ringa före, med tanke på vad de finns för andra som bor här. bara så ni vet om ni ska hit.

Har försökt ändra design på bloggen, men endera är det fel på datorn eller på denhär sidan, för slipper inte och göra nånting åt den. Så vi nöjer oss med denhär ett tag till.