torsdag 31 mars 2011

Utväxten slår till igen

Är i stort behov av en hårfärgning, IGEN. Får springa runt å färga det varannan vecka känns det som. dom senaste 8 veckorna har jag färgat det 3 ggr och jag börjar bli mer än trött på det.

Funderar på att helt skippa det mörka och bleka hela huvet ljust istället. Inte blont, men ljusare så man slipper dendär ''jag-ser-ut-som-flintskallig-utväxten''. fast det har jag iofs funderat på i flera år, så det lär inte hända i första taget.

tisdag 29 mars 2011

Jag borde städa.


Men jag föredrar att leka pangis och gå och sova istället, fast klockan inte ens är halv 10 och dessutom är jag ledig imorgon. Men som pangisar också är kända för så stiger dom ju faktist upp jättetidigt och städar då istället.  

Känslan av att ha bort sitt bankkort

Alltid ska man ha något att vara sur över. Vårt slutarbetframförande är över och jag borde vara överlycklig, men istället får jag springa runt på alla möjliga platser var jag möjligtvist kan ha tappat bankkortet.
Så det blir banken och fixa nytt imorgon och sen bara hoppas på att jag hinner få det förrän sverigepraktiken.

På tal om praktiken har jag nu plötsligt 11 st lägenheter/rum att välja på. Vad går först, att få ha en helt egen lägenhet men samtidigt betala närmare 900 € eller eget rum, ingång och dusch men delat kök och knappt behöva betala nånting alls? jag har ingen aning.

måndag 28 mars 2011

Bad feelings

Har stått och bakat hela dagen/kvällen för att ta med till skolan imorgon när vi har vårt slutarbetframförande. Och om jag är nervös?! Nej inte ännu, men jag har inte ens hunnit läsa igenom vad jag ska säga, så det blir en sitta-uppe-och-prata-för-mig-själv natt. Men efter morgondagen.. Then I'm done with school! nästan iallafall.

söndag 27 mars 2011

Bjuder på denna



Efter några timmars sömn och 6 timmars bilresa med saras otroligt vackra sång hela vägen är det inte så konstigt att man känner sig lite trött. 

säger tack och hej

..till mitt liv som 18 åring, och ett stort grattis till  mig själv!

lördag 26 mars 2011

Morgonskratt

Tog som sagt med datorn till Ruka så att farsan skulle kunna betala annonsen om boende under praktiken. Fick iallafall upp annonsen och imårse hade jag redan ett svar:

''Hej Ida, Jag kanske har en lägenhet,med 2 rum och kök, men toaletten
fungerar inte alls, den är trasig :( , men dusch, tvättmaskin finns. Man
får också tillgång till vuxenblöjor
för behov :)
 

Med Varma Hälsningar,
Jennifer''

Kanske jag är trött, men jag skrattar så jag knappt ser något alls. okej, med det är ju ett super alternativ!

fredag 25 mars 2011

On our way

Nörd? och bara halvvägs till Oulu ännu..

Off to Ruka

Ska bara ta och föna håret, vänta på att syrrax2 blir klar nångång, sedan hämta D till kållby och så bär det av till Ruka där resten av familjen redan är. Och nej, jag kommer inte ens att kolla mot ett snowboard denhär gången, har fått nog av pinsamheter i backen. men jag hänger med ändå.

torsdag 24 mars 2011

Cleaning is the shit

Har städat hela lägenheten, klättrat på tvättmaskinen för att byta söndriga lampor och nästan trillat huvudföre ner, Packat ner en hel massa saker och skall fara till Lepplax och sitta barnvakt åt Malena och Alice inatt då dom inte vågar sova ensamma i ett stort tomt skrämmande hus.
Gissar att jag får börja med att städa upp efter dem när jag kommer. Härligt med ett släkte som inte vet hur man håller ordning. (Okej, jag har mina stunder då jag inte själv vet men iallafall.)

Klappat och klart.

Duktig som jag är har jag varit och klagat på min mokkula, blivit förbannad på vissa försäljare, haft farsan att ringa till saunalahti å sen har jag fått köra till kokkola och hämta en ny. Där hade vi också en försäljare som jag skulle kunna sy upp mungiporna på. hursomhelst kunde dom ingen svenska och ändå lyckades jag komma hem med en ny änsålänge fungerande mokkula! (kanske beror på att jag ringde farsan och han fick sköta snacket me sura kärringen) så nu gott folk är jag happy.

Sen blev det min och syrrans snabbaste shoppingrunda nånsin, var klar på några minuter och hade ändå köpt mer än vanligt. Skippar man provrum går det bra mycket snabbare.














Pricken över i !                           

onsdag 23 mars 2011

crap like this

Hur mycket man än svär, ropar och slår fungerar den ändå inte bättre. Jag har sagt det förr och säger det igen.. köp ALDRIG en saunalahti mokkula! Mitt liv skulle vara så mycket enklare utan den. Räknar jag ihop alla timmar jag satt ner på att vara arg och nästan ha sönder datorn pga den är jag snart uppe i flera veckor. Orsaken till att jag fortfarande plågar mig själv med att ha kvar den är att jag ännu ska betala i 1½ år på den. Visst, man kan väl ringa och kräva en ny, men med min otroliga begåvning i finska är det kanske bäst jag låter bli. Just därför får jag nöja mig med att skriva hur arg jag är och hoppas på att ni andra också har liknande problem med ert internet..

tisdag 22 mars 2011

FFDP - Bad Company

Design

Designen är fortfarande helt åt skogen men lugn bara, den blir bättre så småningom.

Idag har jag mest bara suttit och varit överlycklig över att farsan smättat in en fet summa på kontot,
och sen skrivit en massa mejl till Sverige. Börjar bli lite bråttom om jag inte vill bo på en parkbänk i hela sex veckor. Sen fyller moster idag, så borde åka dit en sväng och gratta henne och äta en massa skräp också förstås.

måndag 21 mars 2011

Happyface

Efter hundratals mejl, samtal och försök hit och dit och lika många nekande svar har jag ÄNTLIGEN fått en praktikplats. Och jag gråter inte desto mer heller över att stället är som gjort för mig. Nu kan jag börja andas igen känns det som. Tror inte ni kan förstå känslan när någon välkomnar en så jättemycket när man bara fått höra ''nej tyvärr'' i 8 veckor. Dessutom är alla studentskrivningar över nu, så börjar ha lite mer ordning på mitt studieliv också.

lördag 19 mars 2011

Ännu en slö kväll


Stan ikväll, men inget händer ju i Jeppis så åkte hem och sova istället. Eller ska kanske senare å hälsa på mela som jobbar natt bara.

Hittade föresten gamla bilder på datorn i lepplax. dog lite där haha. Lägger upp några imorgon!

If I close my eyes forever
Will it all remain unchanged?
If I close my eyes forever
Will it all remain the same?

Lördag

Tänkte bokstavligen orsaka en hjärtinfarkt åt en äldre farbror imorse. Stackarn gick på skidspåret som inte är så bred och jag skulle bara springa förbi och tänkte inte på att han kanske hör dåligt, Så gubben hoppar flera meter upp i luften, (såg det ut som iallafall) tappade balansen, hamnade utanför spåret och såg helt skräckslagen ut. Helst av allt ville jag krama om stackarn och lugna ner honom, men då om något skulle en hjärtinfarkt ha kommit. Så, nästa gång lär jag sjunga för full hals när jag ser nån som påminner om honom. Som vårdare skall man hjälpa folk som råkar ut för hjärtinfarkter, inte vara den som orsakar det.

Idag var också sista gången självförsvarskurs och slapp dessutom ytterligare blåmärken. Mest pga att nästan ingen orkade vara seriös denhär gången.

fredag 18 mars 2011

Friday again

Har ingen aning om vart denhär veckan tagit vägen? Själv står jag ännu och stampar på måndagen.
Hursomhelst, klockan är bara 8 och jag sitter färdig att gå å sova. På en fredagskväll dessutom!
Vadå pangisvarning.. men har självförsvarskurs imorgon igen och i två veckors tid nu har jag stigit upp en timme tidigare varenda skoldag (vilket betyder jätte tidigt) och farit ut på en länk. Det skulle man inte tro om mig som brukar sova varenda minut och sekund extra som jag får. Men nej, dehär veckorna har jag varit i tid till skolan varenda dag, inte somnat på nån lektion och dessutom gått och lagt mig före klockan 12, och inte runt 3 tiden som jag annars kan göra.
Det borde ni också prova alla sömniga människor!

Itchy Daze - Halo

torsdag 17 mars 2011

Ändrade planer

Hade planerat in en resa till Istanbul den 24:e April. Morsan, Farsan, syrran och jag skulle operera ögonen, men det blev bara jag sist och slutligen. Vilket betyder att jag kan fortsätta snubbla runt och vara blind på morgnarna fram till hösten när ja åker istället. Har ingen skola då och kan ligga hemma på sjukledigt och tycka synd om mig själv när ögonen rinner, svider osv.
Men tråkigt iallafall. Hade ju sluppit till lite värme några dagar.


Och efter dehär 3 veckorna som kommer med 2 studentskrivningar, 2 tenter, slutarbetframförande, 1 hemtent och många skolarbeten pluss praktiksökande skulle det verkligen ha behövts.

onsdag 16 mars 2011

Söt häst man har

Kan också tillägga att hon och sina två hästkompisar varit på rymmen på landsvägen mitt i natten så snutarna fick hämta dom och följa dem hem. Behöver inte fundera vem som månne smet först.
(Alice som fotat)

På tal om bilder så skall jag försöka skaffa en ny kamera denhär veckan, och att skaffa en fungerande telefon på samma gång skulle ju inte vara helt fel. Sen så har jag ju ett så fint fungerande bredband och så ska vi inte glömma tv:n som inte fungerat på flera månader. här blev de massor av fungerat, men ni förstår alltså att man känner sig lite ute ibland.

tisdag 15 mars 2011

dagen I stora drag

  • håret färgad
  • 6 sidor skolarbete avklarad
  • slutarbetet klar och godkänd.
  • käre morfar hit på besök -> tvättmaskinen fixad
  • lägenheten storstädad
  • räkningar betalda
  • långpromenad med tjejerna
  • Godnatt

Life is a lesson to learn

also mistakes and wrong decisions.

måndag 14 mars 2011

Chris Medina - What Are Words



Såg att fikus också lagt upp denna, och den är helt enkelt värd att lyssna på. Speciellt om man vet historien bakom. Rysningar låten igenom! Detdär är vad man kallar kärlek.

söndag 13 mars 2011

Svällkväll me brudarna

Jag skulle behöva

ett koppel till min telefon. Står faktist högst uppe på min måste ha lista. Börjar och slutar alltid dagarna med att krypa runt på alla fyra och leta efter den.
Sedan skulle jag behöva en händig karl/kvinna som vet hur man får upp luckan på en tvättmaskin. Fick syrrans gamla och stoppade dit en hel hög kläder och sen kommer inget vatten ur kranen? och luckan går inte att öppna förrän tvätten är klar så nu är mina stackars kläder inlåsta! fint så.

lördag 12 mars 2011

It's gonna be a good night

Nu iväg till Melas, sen ser vi vart de bär. (Och om du sen råkar se mig så är jag blåslagen sen kursen, och om jag går lite som en gammal kärring är det pga skoskav)
Måste bara tillägga att ena grannen tydligen har skaffat sig ett piano. Yess! tydligen sjunger han opera också.
En annan granne står och tjuter saaaatan & perkele efter att nånting smällde/exploderade. Och grannen som redan är känd i min blogg är jag ärligt talat lite orolig för. Inte hört ett pip från honom de senaste veckorna.

fredag 11 mars 2011

Röd och fin efter lite självförsvar.












Fortsättning kl 9 imorgon, så godnatt för min del och ha en trevlig kväll ni andra!

Friday

Vaknade tidigt imårse och kom på iden att skicka till Chefen att jag ska ha ledigt två veckor i juli istället för juni och skickade att hon skall ändra listorna om det går så jag är ledig vecka 18 och 19 istället. Blev en hel del missförstånd, sms och ett telefonsamtal förrän jag förstod att det är skillnad på datum och veckor. Nåja det ordna sig, och jag träffar in min semester på samma gång som Fikus och förhoppningsvist gör dom andra det också!

Sen har jag skrivit 15 handskrivna sidor om olika läkemedel och skrivit på lärdomsprovet så dit gick hela min lediga förmiddag. Nu duschen sen Självförsvarskurs. Ciao!

onsdag 9 mars 2011

Kärringträff

Har varit på möte ikväll me tjejerna som Mela så fint kallar det och planerat våra fantastiska framtidsplaner. hehe. Sen har inget annat hänt idag förutom att jag trodde det var torsdag och hade bråttom till mitt och lärarens möte imorse och var lagom förbannad efter att ha sprungit runt hela skolan och efterlyst henne. sen satt man och surade tills jag läste läseordningen och kom på att jag var inne på fel dag. Så vi tar det pånytt imorgon då istället. Good night!

lördag 5 mars 2011

Hinner inte blogga

Ska å sola me syrran,sen slänga av henne vid Lepplax och sen å jobba som för sju. Pusshej

onsdag 2 mars 2011

Kvällsuppdatering

Mår dåligt av allt näsblodande som man haft två kvällar i rad nu. Finns inget positivt med att hålla på med nattskift, kvällsskift och morgonskift. Fast tanterna  hade ju iallafall roligt när man går där med toapapper uppstoppad i näsan, så slapp sura miner.
Sen svängde jag in till Lepplax efter jobbet och tydligen har syrran fått en ny bil, (hennes fjärde?!) så nu blir de en körrunda me den, Sen får vi ju se hur mycket som är kvar av den efteråt. Det är inte det att jag inte litar på hennes körfårmåga.. men ni vet, olyckor händer ju!

tisdag 1 mars 2011

Lovely day

 
 

Några av alla foton som Alice tog idag, kommer mer nån annan dag!

Min dag

Har nyss betalat alla räkningar, så har en hel massa siffror som snurrar runt i skallen.
Är hursomhelst ledig idag så får ta uti med allt jag skall ha gjort. Skall först å hjälpa syrran att flytta, å sen blir de en promenad me Charmy, om nu benen orkar sen länken igår. Var inte så långt, men efter att ha suttit inne i flera veckor pga istiden så behövs det inte mycket för att man inte ska kunna komma upp ur sängen nästa dag. Nåja, sen är mitt kylskåp i stort behov av mat så där har jag också att göra. och så ska vi inte glömma skoluppgifterna som ska va klar efter sportlov, och eftersom dethär e sista dagen jag är ledig förrän skolan så har jag ju att göra. så pusshej