söndag 27 november 2011

Inaktiverar mig själv

BLOGGPAUS!
och facebookpaus (+ en hel massa andra paus.) Så för en/nån vecka framåt får ni ringa om
det är nåt och har ni inte mitt nummer får ni väl skaffa fram den eller skicka flaskpost.

Ha de fint!

fredag 25 november 2011

It takes time..

..and sometimes it takes a year to realize that you have to move on.
 
Borde verkligen ta itu med mitt rum nu och hänga upp lite julbelysning, men allt annat känns mycket roligare. Som tex att äta pepparkaksdeg. (yes, jag äter socker igen. Livet e helt klart mera skojigt då.)
Fast nu känner jag mig hög på degen och kommer att må skit resten av fredagskvällen, som dessutom ska spenderas med ett härligt gäng Lepplaxbrudar.


måndag 21 november 2011

Hemma igen

Vi kom lyckligt hem utan snöstorm eller andra mindre trevliga saker så ska snabbt slänga upp lite (suddiga) bilder från helgen, sen vidare till mormor&morfars och sova över där. Passar på att låna deras lägenhet sålänge dom är ute och reser.

Killarna visade oss runt lite på fredagskvällen när vi kom dit så här är lite av stan. Blev lite förvånad att det inte var så öde som vi hade räknat med.

 
Lördagsmorgon i Kiruna förrän vi drog iväg och shoppade.

Här lite av stan och en kaffepaus.  

Spenderade även några timmar i nån lekhall för barn, men dom flesta passade bra dit ändå.

  
Tog en långpromenad på söndagen och det slutade med att vi knappt hittade tillbaks och när vi äntligen var hemma igen hade vi nästan förfrusit kinderna, tårna och fingrarna. Värmen lyste med sin frånvaro så det var närmare -15 grader en kväll.  

 
Sålänge vi väntade på att dom andra skulle bli klar att gå ut och äta..

  
Vi blev insmugglade i gruvan som var lite småläskig. Vet dock inte vem som var mer rädd, Jag och mela för att vi trodde vi skulle hamna i nåt värsta gruvras flera hundra meter under jorden eller killarna för att åka fast.

  
Två lättade norrlänningar efter att ha kommit ut ur gruvan utan att stöta på någon väktare. (eller också för att det var sista kvällen vi var där och rubbade hela stan)


 
Startade tidigt imårse och fick bara njuta av utsikten hela vägen fram till Torneå.

 
Mötte ett par bilister som blinkade som galningar åt oss och vi förstod någonting. Hann nästan bli arg förrän vi såg en hel flock med tröga sötnosar som inte ville flytta på sig.

 
Mera bilder än så får ni inte se idag, dessutom e dom flesta suddiga. Men hursomhelst har vi haft en jätteskön helg dit uppe, så tack till alla ni som gjorde den så bra. Och nu blir det att ta tag i vardagen ännu en gång.

lördag 19 november 2011

Kiruna

Har inte orkat uppdatera förrän nu, men vi har iallafall bosatt oss i norraste norrland - kiruna. Vägen hit igår kan bara beskrivas med ett ord. Hemsk! vi hamnade mitt i värsta snöstormen och man såg ingenting under 100 km. Hade dessutom bara sovit 3 timmar natten före så egentligen ville vi nog bara hem igen. Idag däremot är vi lite smått förälskad i hela stan. Supermysigt och man har värsta julfeelisen. Föresten, det är mörkt redan kl 15 här? Mer än så hinner jag inte berätta och laddar inte upp många bilder heller eftersom bilderna blir jättekonstiga när jag publicerar direkt från mobilen.
Här ser ni iallafall lite av kiruna och vårt välstädade rum.

torsdag 17 november 2011

Bokning - check

Har ringt runt och försökt boka en stuga tills imorgon när jag och melus sticker iväg 750 km norrut.
För att boka en stuga var man tvungen och välja ett ''vinterpaket'' som innehöll snöskotertur, hundspann osv.
Förstod inte riktigt hur det skulle gå till utan snö? Så, det blev att ta in på hotel/vandrarhem istället.
Så nu blir det bara att ta itu med packningen som tycks ha blivit min favoritsysselsättning.

Jag vet inte hur aktiv jag kommer att vara med att uppdatera, men tar inga isbjörnar oss är vi tillbaks på måndag.

onsdag 16 november 2011

Dagens

En perfekt morgon börjar med en länk tsmns me hunden och Ffdp:s album american capitalist i öronen.
Här har ni två favoriter: If I fall och Under and over it  . Nu iväg till jobbet, Ha en bra dag!
 

tisdag 15 november 2011

måndag 14 november 2011

Lokalsinnet i skick

Har nyss varit till kokkola simhall med syrranx2 och hittade både till och från simhallen utan att köra vilse en endaste gång. (Beror kanske på att jag pluggade in vägen dit på google maps förrän vi åkte.)
Så nu är jag stolt över mig själv, luktar klor, fryser, är mätt och helt slut. Skönare kombinering får man leta efter!

Njuter av livet

Mötte nyss en söt tant i en liten vit bil som hälsade så glatt att jag nästan kunde räkna hennes löständer. Tack tanten, u made my day!

söndag 13 november 2011

Farsdag

Kika visade hur jag enkelt uppdaterar bloggen via telefonen, så här kommer mitt första mobilinlägg.
Har iallafall varit till farsans på en rejäl frukost/lunch. Han och lillbrorsan hade bakat moccarutor alldeles själva. Äter ju inte socker så kunde inte smaka men dom såg bra ut och var de godaste farsan ätit enligt honom. Att de läst fel på receptet och lagt 1,5 liter mjölk istället för 1,5 dl på första försöket och märkte misstaget först då de tog formen ur ugnen är ju sen en liten parentes.

lördag 12 november 2011

Rädda mig nån?

Vet inte vad som var värst när jag kom in genom dörren nyss. Alla jackor och skor som låg utspridda överallt, allt oljud så man inte hörde vad man tänkte, molnet av killparfym som nästan knuffade ut mig tillbax eller att jag plötsligt kände mig urgammal som drar hem och sover klockan tolv på en fredag medan brorsans gäng nyss kommit igång?

Men jag har ju faktist bara sovit tre timmar inatt och ena tjejen skulle i jobb imorgon, en pluggar(?) och en annan var lika sömnig som jag. Men hursomhelst hann vi ha lite tjejmys med grönsaker, dipp och skitsnack. Men imorgon blir det nya tag!
 

fredag 11 november 2011

11.11.11

Det är alltså idag man ska förlova sig, eller gifta sig, eller få barn, eller köpa häst eller byta jobb eller så gör man som jag och struntar fullständigt i att det är ett datum som man minns lätt.
Istället ska jag vila huvudet några minuter efter jobbet och sen iväg till stan på jakt efter en liten farsdagspresent. Sen fyller tydligen lillbrorsan år idag, så huset lär vara full av små tonårskillar ikväll. Klingar härligt i mina öron. Nåja, jag får iallafall ha huset för mig själv inatt.

Och glömde jag säga att jag är helt ledig denhär helgen? lite ofattbart faktist, så ihelg är det brudarna som står på schemat!

onsdag 9 november 2011

nästan som ny

Tänkte vara manlig av mig idag och drog på mig farsans gamla kläder, släpade fram vinterringarna och tvättade upp bilen. Sen kom lillbrorsan och hans kompis på att dom vill byta ringarna, och inte mig emot. Slipper iallafall att bryta sönder naglarna!  

tisdag 8 november 2011

Stelfrusen

Jag vet ingen annan än mig själv som alltid(!) går med iskalla händer. (Nujust är dom stelfrusna efter att ha varit ute en timme så får sitta med värmeljus och värma upp dem för att fingrarna ens ska fungera som dom ska.)
Där jag jobbar är det en självklar sak att man håller varann i händerna och rör vid varann, men såfort jag kommer där med mina händer så hörs bara tjut och flämtningar och jag får höra ca 10 ggr/dag hur kall jag är. När jag ska sova vet jag inte var jag ska placera dom eftersom dom kyler ner hela mig om jag har dom bredvid kroppen osvosv. Låter som en småsak, men det är faktist väldigt störande.


På tal om annat så var jag som sagt och fixade internet till mobilen, som jag dessutom inte fick igång så det blev två vändor in till jeppis förrän det fungerade. Eller, fungerar inte alls så som jag vill så nej, blir inga mobilinlägg här inte. Resten av dagen har gått i rastllöshetens tecken. Jag klarar helt enkelt inte av att vara hemma och ledig i två dagar!

Vi tävlar

 ..men inte om vem som springer snabbast, utan vem som flåsar minst efteråt.

Idag ska jag också försöka släpa mig iväg till stan. Och bara jag orkar och hinner ska jag gå in och fixa internet till mobilen, så då börjar jag kanske uppdatera bloggen oftare.

söndag 6 november 2011

fyra av fyra

Säger tack och hej till denhär helgen, och när andra börjar jobba igen får jag ledigt. Visst är det skönt men har jobbat fyra helger i sträck nu så gissa om det ska bli ännu skönare att få helt ledigt nästa helg. Och helgen därpå bär det troligtvist upp till sveriges urskogar.
Nåja, Har iallafall haft en trevlig kväll med lite födelsedagsfirande och sen chill med m&m.

lördag 5 november 2011

Alla helgons dag

Egentligen borde jag köra iväg till nattskiftet en halv timme tidigare så att jag skulle hinna svänga
in till gravgården. Jag älskar gravgårdar, speciellt denhär helgen då en massa ljus lyser upp hela stället.
Men då får jag istället kämpa med att hålla mig vaken inatt, så antar att jag kryper ner under täcket istället och försöker få tag i sömnen en stund.
Men ha en trevlig kväll alla! Själv har jag en snäll syster som offrar en lördagskväll och kommer med frivilligt till jobbet så jag slipper sitta där ensam.

fredag 4 november 2011

Dagens komplimang

Tant på jobbet utbrister glatt: ''Nämen ojj så fet du har blivit!''
Detdär lever jag på några dagar framöver.

torsdag 3 november 2011

Sunny day

Jag hade varit ute på länk med hunden och låg på trappan för att andas ut när Sara öppnar dörren och blir vettskrämd när jag ligger där. En ''smutsig, skäggig och hårig gubbe som såg arg ut'' hade varit och knackat på dörren och hon hade låst in sig på sitt rum och febrilt ropat på mig som inte var hemma. En halvtimme senare kommer en smutsig gubbe igen och jag öppnar dörren och välkomnar vår skäggiga och söta sotargubbe med ett brett flin!

wake me up when the winter ends


Känner mig lika trött som jag ser ut. Börjar snart missbruka sömnmedicin
om det ska va så svårt att få tag i sömnen. Men före det ska jag kolla Bonde söker fru.
Ni missar väl inte det? Jag kan inte låta bli bara för att den vithåriga gubben är så söt.
(Yes, jag dras till dom som närmar sig 75+ höhö) 

onsdag 2 november 2011

You can't control things going wrong in your life but you can control how you deal with it.