onsdag 27 juli 2011

Sticker iväg till Åland

(bilden från Umeå)
  
Kör ner till Åba ikväll/inatt med dehär tjejerna sen morgonfärjan till Åland, Vilket betyder att vi inte kommer att sova förrän natten till fredagen, fast ju mindre sömn desto roligare har vi. Kommer hem natten till måndagen (och börjar föresten jobba igen då, så bloggen kan stå still några dagar framåt.)

Nu ska jag iallafall skärpa mig och börja packa. Spelar ingen roll hur kort eller lång stund jag ska vara borta så tar det alltid jättelänge att packa ner allt. Brukar bara sitta och ha beslutsångest vilka kläder jag ska ha med och vilka som får lämna hemma, och tillslut slutar det ändå med att jag tar med mig allting. Fast nu går det inte eftersom alla fyra funkar likadant och vi har bara en liten bil där allt ska rymmas så antar att vi får prioritera vilka som har förkörsrätt till Åland, Vi eller kläderna.

Ha det bra här hemma, för det tänker vi ha!

Tack och hej


Har gjort flyttanmälan idag, och skurat upp lägenheten med morsan så nu går jag aldrig in i den mer. Känns lite konstigt om jag ska vara ärlig. Alla minnen man haft från lägenheten lämnar ju också där, har ju ändå bott där över ett år. Men det finns ju både negativa och positiva saker med att flytta ut därifrån. Jag behöver inte springa upp och ner 5 (6) våningar flera gånger om dagen, Jag behöver inte bli arg på nån idiot till granne, jag behöver inte ta av mig högklackat och smyga in på kvällarna, Mina ''modiga'' vänner behöver inte vara livrädd för Estländarna när dom kommer och slipper springa maraton uppför trapporna.. Men jag tycker fortfarande det är tråkigt att flytta.

Om någon månad vet jag inte var jag bor, men jag är iallfall en sån som känner mig hemma var jag än befinner mig, så det spelar ingen stor roll.

Det behövs inte mycket för att göra en hund lycklig.

tisdag 26 juli 2011

Heldag på villan

Såhär låter en dag på villan med Familjen:

- Visst är jag snällast som kommer och simmar med er hela tiden?!
- Jag är ännu snällare som ger godis åt er!?
- Nej jag är snällast som tog med er förra året till stan!
- Ni är lika skit allihop..

- Ida, du blir tjock om du äter!

- Vems barn tror ni blir bättre av Menas eller Idas?
- Jag tycker iallafall synd om Idas man och barn..
- Jag kanske inte ska ha barn!
- Då är det synd om alla dina katter.

- Sluta me detdär!
- En gång till så att Ida blir förbannad!

- Ida, Säg att dom ska lugna ner sig!
- Varför säger inte ni?
- Vi vill inte va lika arg som du och dom slutar när du vrålar.

Underbart med en kärleksfull familj. För övrigt har jag haft en jättebra dag.

måndag 25 juli 2011

My new place



Såhär bor jag nu tills jag får lite mer koll på var jag ska bo och jobba. Det är ju en aning mindre än min lägenhet så det mesta av sakerna är utspridda lite varsomhelst i huset. Men efter allt slit och släp så börjar allting vara klart, återstår bara att skura upp i lägenheten. Och misstänker ni att jag blivit misshandlad pga alla blåmärken och skrubbsår så är det bara jag själv som är lite lagom klumpig ibland.

Dagen i punktform

  • Vaknade tidigt, fick tråkigt och ringde runt och väckte alla andra.
  • Råkade somna igen på studsmattan och vaknade av att det regnade.
  • Åkt en sväng till Kalajoki i brist på annat och simmade i regnet.
  • kaffe vid neste med Mena, Emma, Rony, Tony & Daniela.
  • Hittat ansökningstiden till brandmanutbildningen och kom på att jag inte är för sent ute.
  • Lånat morsans bil och tömt så gott som hela lägenheten själv.
  • överansträngt armarna och ryggen pga att jag inte orkade vänta tills bärhjälp kom.
  • Lämnat alla grejer i bilen och släpar in dom imorgon istället.

    Nu återstår bara en film eftersom jag ska ge ungarna nåt att dricka inatt kl 03. (För er som inte visste så har åtm tre av mina småsyskon problem med blodsockret som kan sjunka farligt lågt om dom inte får i sig nåt med jämna mellanrum. Men har inget med diabetes eller nåt sånt att göra)
    Så, det var då min dag. Godnatt!

söndag 24 juli 2011

Söndag

Hade en jättebra kväll vid varvet igår men slutade desto mindre roligt när jag skulle spriga runt bland tusentals fulla fjortisar i skolparken och leta efter lillsyrran som hade glömt telefonen nånstans.
Nåja, jeppisdagarna är äntligen förbi och jag kommer inte att sakna dom det minsta. Dessutom råkade vår Ålandsresa träffa in precis under rockoff, så där lär vi också se en hel massa människor.

lördag 23 juli 2011

I've found what i'm looking for

                                      Max är överlycklig över att få simma runt på min matta.

Ikväll blir det skoj hos Vestviks! Sen efteråt kunde jag lika gärna sjukskriva mig från jeppisdagarna. Med tanke på hur mycket folk det var igår så tänker jag inte ens föreställa mig hur det kommer att se ut ikväll.

Love is all that matters after all

     Otroligt vackra brudparet.
    Alla vi barndomsvänner. (utom Mia)

Känns helt overkligt att en av oss plötsligt är gift. För bara några år sen satt vi alla och lekte i sandlådan, men det kan ni ge er på att en del av oss fortfarande gör. Bröllopet var iallfall jättefint och om Fem veckor blir det bröllop igen, då är det Sandra (3:e till vänster) som går och gifter sig.

fredag 22 juli 2011

empty


Såhär såg det ut igårkväll när syrran hjälpt till, men nu är det ungefär bara sängen, tv:n, bordet och köksmöblerna kvar. Sen återstår det värsta att börja packa upp allt igen. Har flera sopsäckar fulla med kläder som ska rensas ner till hälften, orkar inte släpa med mig allt en gång till.

torsdag 21 juli 2011

Flytthjälp

Tog tillfället i akt och utnyttjade Rony sålänge han bor här och tvingade honom att hjälpa mig bära ner två tunga soffor fem våningar och sen ännu upp en våning. (okej, det var han som erbjöd hjälp) Så nu är min lägenhet plötsligt nästan tom på möbler och händerna och armarna värker som för sju. Men man måste ju passa på att göra tråkiga saker sålänge det är dåligt väder.

Nu återstår ännu ett varv till stan för att tömma lägenheten på fler grejer och hämta melas rosa klänning som jag glömt vid syrrans. Ska troligtvist låna den till bröllopet imorgon. Och ja just det, det är min barndomsvän som gifter sig och önskar dom verkligen lycka till med allting. Det är ju inte direkt en småsak att gifta sig.
   

Uppdatering

Och två timmar senare sitter jag fortfarande här. Nu är det roliga som bortblåst och jag sitter mest bara och har svårt att hålla upp ögonen. Har skrivit två nya CV:n och ansökt till tre stycken jobb. Chansen att jag skulle få nåt av jobben är inte så stor med tanke på hur less jag är på alla CV:n och personliga brev, så dom är knappast helt genomtänkta. Funderar ni varför jag inte tar ett och samma CV så kan jag säga att jag funderar detsamma. Det funkar helt enkelt inte.

morning

Har sovit cirka en timme sammanlagt inatt, och tycker att allting är skitroligt! Så för att undvika ett helt oseriöst inlägg tar jag hunden med mig och går ut en sväng. Ha de fint!

onsdag 20 juli 2011

Onsdag



För första gången pålänge känns det som att jag är helt ledig från allting. Allt har ordnat upp sig på ett eller annat vis. Har också hittat ett perfekt hem åt Charmy där hennes fodervärdar verkligen lever för hästar. Jag var själv 12 år när vi köpte henne och minns ännu hur överlycklig jag var. 7 år senare blir hon en 5-årig flickas första häst som bara lyste av stolthet över min vita gamla vän. Visst är hon min ännu, men jag känner iallafall att jag lugnt kan flytta vartsomhelst och hon kommer ändå att ha det jättebra.

Sen är också en Ålandsresa bokad till nästa vecka med tjejerna så då får jag ta ut mina sista lediga dagar till max!

sommar





söndag 17 juli 2011

Bilder från idag





Har haft en skön dag vid villan som jag inte varit till på över ett år nu. Orkar inte ladda upp fler bilder än såhär för ska iväg på en kaffe med tjejerna. Vi hörs.

Ledigt!


Tro det eller ej men jag är faktist ledig två hela veckor. (okej, jag ska arbeta in allt efteråt men ändå) Så domhär dagarna ska firas med allt från ut- o inflyttning, roadtrip, vänner, Jakobsdagar osv till bröllop. Sen kommer också R hit imorgon och stannar en vecka.
Och skulle mitt internet ha funkat igår skulle min blogg inte finnas kvar idag, så thanks for that. men ni kan räkna med att uppdateringen pausar lite nu som då.

fredag 15 juli 2011

Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det. Nalle Puh

Från igår: Mena, Daniela och en söt bror vid Neste.
 
Sitter i Lepplax efter en lång arbetsdag, men ingen e hemma här så får väl dra vidare eller så sover jag här eftersom jag har jobb imorgon. Ha en bra helg!

onsdag 13 juli 2011

Why should I

Varför ångra saker man redan gjort när man i framtiden kan undvika att göra dom igen?
Varför tänka på allt man en gång hade när man kan tänka på allt det man har?
Varför leva på gårdagen när man lever idag?

tisdag 12 juli 2011

Tisdag

Har nog aldrig varit så skönt att vakna som det var imårse. Drömde en massa mardrömmar som aldrig tog slut, och dessutom sov jag närmare 10 timmar fast jag så vilt lovade mig själv att inte göra det. Men hursomhelst är det inte nåt spec bra väder å sen ska jag jobba inatt så spelar ingen stor roll.  
 
Från igårkväll, Rullskridskotur med tjejerna!

måndag 11 juli 2011

Söndagen i bilder

   Snäll syster som jag är bakade jag två smörgåstårtor till Lillsyrrans konfirmation medan hon själv simmade..

                     Vaknade upp med denhär färgen, men det är inne med guldorangegul hårfärg. eller?

   @Fäboda
 
    Som att det inte räckte med sötsaker för idag.
 
    Nenneboy vet hur man ramlar i vatten.

   Pricken över i och avslutning på kvällen.

söndag 10 juli 2011

Ännu en gång

Pappa: har du aluminium nu igen??
Yes de har jag, klockan e snart 1 på natten, jag börjar jobbet kl 7 imorgon och hårfärgen ska sitta i ännu en halvtimme förrän jag kan tvätta bort det annars ser jag antagligen ut som en morot i huvudet imorgon. Men efter dethär får det vara färdigt blonderat för en stund framåt, Tror att alla är nöjdast så, speciellt morsan men hon borde ju vara glad över att hon får träna på att leka frisör!

Fick också veta idag att jag borde flytta ut förrän denhär månaden är slut eftersom en tjej som är intresserad av lägenheten måste flytta ut ur sin då. Så här blir de massor av panik om man ska hinna med allt! Så bara säg till om ni inte har nåt annat vettigt för er så är det fritt fram att hjälpa till.

fredag 8 juli 2011

Ursäkta

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera, men sånahär dagar har man så mycket annat att göra att man inte ens vill kolla mot en dator.
Idag har jag iallafall farit en sväng till kokkola efter jobbet med Alice & Sara (och finns det nånting jag stör mig på så är det bilar som kör under 70 på 100 vägar så vill ni undvika att göra mig helförbannad, kör som man ska!) Sen råkade jag visst somna på studsmattan i Lepplax och är fortfarande helt döslut så ikväll tänker jag inte göra nånting alls fastän det är fredagkväll och för en gångs skull ledig imorgon, men tro inte att jag har dåligt samvete för det. Godnatt!

tisdag 5 juli 2011

Resultat

Kameran har en tendens att ljuga om  färger, men ungefär såhär blev det.

Slarvuppdatering

Nu sitter jag här igen med blonderingsfärg i håret. Denhär gången är det mamma som färgat så det ska bli spännande att se hur fint eller gräsligt det blir!
Hursomhelst har jag slängt ihop ett helt CV och när jag äntligen skulle ansöka till ett jobb som lät bra så tror ni inte att man måste skriva ett nytt som stämmer överens med deras sida. Tjohej! dessutom sitter tjejerna antagligen och väntar på att jag ska befinna mig i stan så hinner inte med nåt sånt mer idag.

måndag 4 juli 2011

Blondare

Glömt att visa hur hårfärgen blev så här har ni! Men ska bli ännu blondare nångång denhär veckan.
Är inte van vid att vara såhär ljushårig, och förrän jag vänjt mig vid det kommer jag att ha hunnit bli brunett igen.
Men under sommaren kan jag ju vara lite ljushårig och slippa allt som har med utväxt att göra.

Matlagning