fredag 30 september 2011

Time's running

Istället för att slänga in ett inlägg här borde jag packa upp resväskan för att sen packa ner nya kläder. men jag föredrar att offra några minuter framför datorn och sen iväg till jobbet och så avslutar vi dagen med tjejmys. 

 
Hittade massor av gamla bilder igår så borde ladda upp en hel sida av gamla minnen här nångång.

torsdag 29 september 2011

Människans bästa vän

Hur härligt är det inte att ha en som alltid blir glad över att se mig. Som alltid vill följa med vart man än går. En som vet redan innan jag dragit på mig skorna att jag ska ut. En om blir helt hysteriskt ledsen om jag nånsin skulle smyga iväg på egen hand. ( prövad sak, och det fungerar inte hur bra jag än smyger) Utan dig skulle det vara så mycket tystare och lugnare när man vill sova länge, mycket mindre att städa och ingen som är rejält svartsjuk när man pratar med någon annan. men utan dig skulle det helt enkelt vara tråkigt och tomt.




onsdag 28 september 2011

En enda stor röra

Allis hade klottrat ihop hela vår familj, och eftersom jag själv inte presenterat famljen så kan ni lära känna dem genom att trycka här !
Och på måndagen sitter vi alla i flyget påväg till Turkiet. Det blir första gången som vi reser allihop och inte uppdelad på två eller tre stycken. Kommer vi alla elva hel tillbaka till Finland så är vi nöjda.

lite bilder

 

 

tisdag 27 september 2011

dreams

Jag gillar inte att varken berätta eller lyssna på drömmar som jag/någon drömt eftersom det inte är verklighet så jag tänker inte dra mina drömhistorier här men idag fick jag faktist tänka efter rejält om jag hade drömt en sak eller om det verkligen hänt. Dom senaste nätterna har drömmarna varit skrämmande verkliga och jag blir nästan rädd mig själv när jag inte har koll på om det varit en dröm eller inte.
Sen lämnar man ju och fundera om drömmarna betyder nåt eftersom de ofta är tydlig med att säga man inte ska göra si eller så. Jag tror ju inte på såntdär, men ändå.


måndag 26 september 2011

Hej på er!

Kul att ni orkat kika in här fastän bloggen stått i viloläge. Men nu är jag tillbaka och har inte lust eller tid att berätta nånting alls nujust. Har iallafall varit otroligt skönt att komma bort från vardagen en stund, och sist men inte minst ha en internetpaus. Ska börja med det lite oftare. Mer bilder osv kommer upp sen nångång, nu ska jag bara sova så jag orkar med hela denhär veckan. Har massor av timmar att jobba in.

tisdag 20 september 2011

Umeå

Ja, Vi lever fortfarande. Jag har bara inte haft tillgång till internet och kommer inte att ha det heller förutom idag. Fick ett mobilt bredband, men kan inte fylla på det när jag har finskt telefonnummer. Men vet ni vad? Det stör mig inte ens mera. Är man engång borta ska man inte sitta uppkopplad  med alla dit hemma varje dag.
Hursomhelst, Trodde jag skulle bli sängliggande hela veckan här, men redan på måndagen var förkylningen nästan borta. Rösten är inte som den ska ännu men annars är allt perfekt. Allt som behövs är bara lite svensk luft.

Orkar inte skriva desto mer eller ladda upp bilder nu eftersom det tar en evighet, men gör det sen då jag är hemma igen. Men slänger upp några bilder från vår mysiga lägenhet som ligger sådär perfekt mitt i centrum.
Det kommer alltså att stå stilla här på bloggen fram till nästa vecka men ni får ha det så bra så hörs vi sen!




söndag 18 september 2011

Livsviktigt



Såhär kommer min frukost, middag, lunch, mellanmål och kvällsmål att se ut dom närmaste inkommade dagarna. Känner ändå ingen smak och blir helt andfådd av att tugga. Liknar en svälld kossa och känner mig desto hemskare, Och här ska man köra hela 750 km imorgon.
skoj när jag alltid blir sjuk då jag ska nånstans.

lördag 17 september 2011

blod, snor och tårar

Har dragit på mig en ordentlig förkylning lagom till Umeåresan. Sitter här med snurrande huvud, rinnande ögon och täppt näsa, inte bara av förkylningen utan också pga allt toapapper som jag tryckt upp i näsan för att stoppa näsblodet som också fick för sig att bryta ut.
Men har hursomhelst jobb imorgon så blir en ensam hemmakväll/natt för min del eftersom småsyskonen är hos pappa, Alice hos pojkvännen och mamma jobbar natt. Skönt!

onsdag 14 september 2011

Felix

    En storlek för liten stol. Eller kanske två storlekar för stor katt?

tisdag 13 september 2011

Ironiskt

Hittade en gammal mp3 spelare som jag hade när jag gick i sursik. Tydligen hade jag råkat spela in några minuter från nån gymnastiklektion. Man kan höra hur killarna spelar innebandy i bakgrunden och när jag frågar något av Gymnastikläraren som antagligen höll på att ta ner selarna från klätterväggen.
 
Jag:  - Ska ni klättra?
Martin: - Nej, vi ska bara ta ner dom, klä på oss och titta oss i spegeln och se hur vi ser ut.
jag: - (helt övertygande) jahaa!
 
Nuförst förstår jag ironin.

måndag 12 september 2011

Rainy day

Jag älskar regn, Speciellt när man själv sitter i jobbet hela dagen. Men sen på hemvägen blev det mindre trevligt när jag utförde en grodmassaker. Har aldrig sett så många grodor på en gång, och mammas bil började hosta och hoppa och var nära att kvävas flera gånger. Om det berodde på att jag nitbromsade varje meter och förgäves försökte undvika att ta livet ur stackarna eller att motorn blev fulla av grodrester har jag ingen aning om. Vila i frid ni grodor som jag körde över iallafall.
Hursomhaver så hämtade jag nyss hem min bil som plötsligt är jättehög. Men nu kan jag iallfall köra utan att ha hjärtat i halsgropen varje gång en sten eller grop dyker upp på vägen. (eller grodor)

Hoppsan


Här lämnade visst bloggen på efterkälken men ni måste förstå att jag har ett otroligt spännande liv bakom denhär skärmen också. höhö.
Nåja, en vecka kvar i denhär hålan, sen en vecka i sverige, en vecka hemma och så en vecka på kleopatra beachen med mina håriga  turkkompisar. och där hade vi redan en hel månad. Har man ingen skola eller nytt jobb så får man väl göra det bästa av situationen.

Här ser ni mitt fina gråbruna hår också. Men det tar vi itu med nästa vecka! godnatt.

lördag 10 september 2011

Vasa

    Kikas dolda talang - Pizzabakning!

    Nervlugnande.

    Fick inte med melus på bild eftersom hon var upptagen med att vara inlåst på toan.

    Åt upp en kladdkaka med kokos som kikas sambo bakat, och en massa annat.

    @Fontana

Tack tjejer för en underbar kväll!
Mer foton än så fick jag inte med mig hem så då nöjer vi oss med det. Fick iallafall se hur Kika bor och risken finns att vi kommer att hänga där varje dag i fortsättningen. Och kväll blir det sovdags klockan 10!

onsdag 7 september 2011

promenix

    Ut på en långprommis med melus och molly.
    Mela: - E Molly en ho? ja tror alltjämt att he en ha tå ho e svart..

    Tänkte trampa på en söt(!) spindel som var nästan lika stor som mitt pekfinger.

punktering - check


Var in med bilen till Björkskogs och en stor spik var boven i dramat. Men nu är det fixat och ska dessutom lämna in bilen igen på måndag för att höja upp den så att jag kan köra som vanligt folk utan att lämna på vägen med trasiga oljetråg(ar)? lite här som där.

Sömnlös natt

jag brukar inte ha några problem alls att få tag i sömnen när jag är ledig nästa dag, men nu ska det plötsligt vara helt omöjligt. Har prövat med det mesta, - kollat film, läst, lyssnat på tråkig musik, mediterat, räknat får, ny kudde och täcke, avslappning, (ja jag har haft datorn avstängt) läst bloggar och blahablaha..
Jag får helt enkelt finna mig i att sitta uppe och inte göra nånting alls inatt. Eller faktist så har jag ju inte prövat med nattmat? Så nu herr Kylskåp, Here I come!

tisdag 6 september 2011

Håller tummarna


.. för att min ena bakring inte skall ha punktering. Syrran kom in och sa att jag ska kolla på ringen, och jag kunde inte annat än att börja skratta åt min fula och tomma bilring.
Ibland är det nästan lite störande humoristiskt att allting ska gå sönder.
Nåja, blåste iallafall upp ringen tills den nästan blev sprängfylld, (mätaren är sönder) och nu ska jag sitta här och vänta nån timme och sen hoppas på att ringen inte är platt igen när jag går ut.

Men för övrigt så har jag ju hela två dagar ledigt så det är ju positivt!

måndag 5 september 2011

Måndag igen

Har jobbat ihelgen så spelar inte någon roll om det är helg eller inte, men iallafall. Ikväll börjar lillsyrran sin praktik på mitt jobb så blir lite roligare. (Fastän hon är lite småelak), ta tex imorse när hon såg mig:
- Hahaha. Det ser ut som du sku ha legat under jorden.. well, det kanske jag har gjort.

lördag 3 september 2011

Snellman 60 år

Det är 60 år sedan farfar och hans bröder startade Snellmans så har varit och firat med mat och lite annat. Skulle ladda upp en film från igår när dom sköt raketerna, men bloggen vill inte samarbeta med mig idag så här har ni några bilder istället.






3. Mina drömmar

Som ni kanske märkt så har jag hela tiden nya drömmar om vad jag vill bli, vad jag ska göra osv. Nu drömmer jag om att studera till ett yrke jag stortrivs med och få ett jobb som man nästa längtar till att gå till. Såklart finns drömmen om ett stort eget hus och kanske familj, men före det ska jag hinna resa så mycket som möjligt och se en massa annat. En dröm är tex att jobba som volontär i ett fattigt land ett år och känna att man gör någonting meningsfullt och få en inblick i hur andra människor faktist lever. Så med andra ord drömmer jag den klassiska drömmen.

fredag 2 september 2011

Höstväder

    Molly, Lånat bilden av Allis

Har legat och dragit mig i sängen halva dagen och sen ut på en springtur i regnet/solen med Molly, Härligt!
Och ikväll ska vi antagligen till melas villa och sen ser vi vad som händer, skönt med lediga dagar. Men ha en bra helg så hörs vi.

torsdag 1 september 2011

2. Någonting jag ångrar

Sitter på jobbet och måste ärligt säga att jag är genomsvettig, trött och ryggen halvt förstörd, så för tillfället ångrar jag yrket jag valt. Nej det gör jag väl inte men skulle iallafall inte tacka nej till en säng och 8 timmars sömn.
Egentligen finns det ingenting jag ångrar som jag kan komma på nu. visst, idiotiska saker jag sagt hade gärna kunnat förbli osagt men allt annat har jag ju bara fått lära mig av så vad är det för mening med att sitta och ångra saker och ting när man ändå inte kan gå tillbaka i tiden och rätta till det? Lika bra att se framåt och undvika att göra samma misstag igen.