onsdag 31 augusti 2011

nygammal soffa

Denhär fina soffan (mosters) har stått ute på balkongen i år och dagar så den är helt sliten och färgen har lossnat överallt, men nu står den snällt i mitt rum. Resten av mina möbler är utspridda lite överallt. Sofforna, vardagsrumsbordet och tv:n har pappa lånat, Smartboxen har Malena och köksbordet och stolorna lånar Emma. Men sålänge ingen far iväg med min säng så ska jag väl klara mig.
Nåja, nu ska jag iallafall försöka få tag i en halvtimmes sömn så jag orkar jobba inatt.

tisdag 30 augusti 2011

soundtrack


I've never been afraid of the highest heights
or afraid of flying now
I've never been afraid of the wildest fights
not afraid of dying
But now I want off this ride
Cause you scearing me and I don't like where we're going

måndag 29 augusti 2011

1. 10 fakta om mig själv


1. När jag var liten älskade jag djur över allt annat. Myggorna tyckte jag synd om och kunde sätta mig på en sten där det fanns tusentals av dom och lät dem suga blod hur mycket dom ville. Flugorna räddade jag när dom fastnat i dedär klibbiga flugremsorna. Jag har hoppat framför fåglar när andra stått och siktat med luftgevär mot dem. Det jag hatade mest av allt var när jakten började, och jägarna hade jag stor lust att skjuta själv. För mig var djuren precis lika viktig som människor, om inte viktigare. Jag ville alltid bli vegetarian, och har många gånger småtjafsat med pappa när jag inte ätit kött. Jag hade alltid sängen full med mjukisdjur och kunde inte sova förrän alla hade ett täcke på sig.

2. Jag har väldigt svårt att säga nej oberoende vad det handlar om. Jag skall nog ha en riktigt bra orsak att tacka nej om någon frågar om jag kan ta ett extra arbetsskifte och jag är aldrig hemma från jobbet om jag inte är riktigt sjuk.

3. Jag är en sälvständig person, och har inget emot att åka iväg helt ensam och låta tankarna snurra hur dom vill. När jag var yngre satt jag mest inne på mitt rum eller i stallet med min fyrbente vän på helgera, och jag trivdes helt utmärkt så. Jag tycker absolut om att ha människor runtomkring, annars hade jag knappast valt ett vårdyrke, men ibland behöver jag få komma iväg en stund. 

4. Jag är väldigt godtrogen av mig, vilket kanske är både prositivt och negativt. Jag anser att alla ska få en chans att visa vem dom är även om rykten säger nåt helt annat. Morsan är alltid helt orolig om jag ska iväg nånstans eftersom jag litar fullt och fast på allt och alla. Ibland har jag förstås fått ta en smäll och insett att det legat sanning i vad andra sagt, men det kan man ju inte veta förrän man själv sett det, och så tänker jag fortsätta. Alla får en chans, men bara en.

5. Jag kan inte leva utan musik. När jag är glad måste jag lyssna på musik, när jag är arg, ledsen, deppad, stressad osv ska musiken vara med. Jag är lite av en allätare när det gäller musiksmak, men undviker opera, rap, dansband och liknande. det som öronen får stå ut med mest är nog rock/pop.

6. Jag måste ha städat runtomkring mig för att jag ska trivas. (Det skulle man kanske inte tro om man tittade in i mitt rum nu, men nu trivs jag ju inte heller.) När jag kommer hem och ser att alla lämnat fram grejer efter sig är tålamodet som bortblåst och jag blir helförbannad och går runt och skriker på alla. Men sen orkar jag inte vänta och skrika tills dom plockat upp efter sig, så slutar alltid med att det är jag som städar själv. Men ju argare jag är desto snabbare tar det.

7. När det gäller kläder så har jag alltid jättesvårt att besluta vilka plagg jag ska ta på mig. Jag kan tex ha storstädat hela rummet och klädskåpen, men ska jag ut samma kväll är golvet täckt med kläder förrän jag vet vad jag skall ha. Så för att undvika ett klädkrig varje morgon brukar jag komma överens med mig själv vad jag skall ha redan kvällen innan. Men är jag däremot bara hemma eller ska till jobbet duger precis vadsomhelst.

8. Jag har inte rökt i hela mitt 19 åriga liv. Eller, jag har aldrig dragit ner röken i lungorna. Om det är nånting jag verkligen avskyr så är det just tobak. Det känns helt enkelt smutsigt och äckligt. Sen hade jag prao på sjukhuset på en avdelning var en massa rökare var inne pga tobaken och där fick jag minsann skräcken. Har också i min nuvarande utbildning tvingats sitta i lägenheter var tobaksrök fungerat som möbler. Det är ju ditt val om du röker eller inte, har jag inget med att göra, men sålänge du sitter i min bil eller i mitt framtida hus så är rökning totalförbjuden.

9. Ända sedan jag lärt mig hålla i en penna har jag suttit och tecknat och målat fram till några år sen. Jag hade högar av teckningar överallt. 95% av teckningarna bestod av hästar. Besticken höll jag i som om de vore pennor. Jag fick beställningar från höger och vänster när kompisarna ville ha teckningar och jag ritade så att pennorna glödde. Bildkonst var såklart mitt favoritämne. Efter högstadiet hade jag sökt in till konstskolan, men ena hästen dog och jag vägrade lämna Charmy ensam så det blev närvårdare här i bennäs istället. Det senaste året har jag knappt haft tid att måla eller teckna nånting alls, Borde ta itu med det igen så jag inte glömmer hur man gör.

10. Jag är världens olycksfågel eller rättare sagt klumpeduns. Jag går alltid runt med blåmärken lite överallt, skrubbsår från att ha snubblat i trappor, brännmärken av plattångar, revor av arga katter osv. Är det inte jag som går runt trasig så syns det på omgivningen runtomkring mig. Tappar och söndrar saker hela tiden.

Inspirationsbrist

Jag tänker göra som många andra, följa denhär listan några dagar framöver. Men först iväg till jobbet.

1. 10 fakta om mig själv
2. Någonting jag ångrar
3. Mina drömmar
4. I min handväska
5. kärlek
6. minnen
7. Dethär får mig att må bra
8. Min tro
9. Mina rädslor
10. Dethär saknar jag

söndag 28 augusti 2011

Veneziansk


Skäms lite när jag kom på att jag inte tog ett endaste kort på hela gårkvällen, därför en googlebild här.
Orkar inte skriva kvällen i detalj, utan det räcker med att säga att den var helt okej.  Och en sak, Ta aldrig bilen till kokkola på veneziansk, du slipper inte fram och risken för nervsammanbrott e stor. Och har du inte bil riskerar du bli nertrampad av folkmassan.

lördag 27 augusti 2011

Robert&Sandra

                                                             Så underbart söta tillsammans.

torsdag 25 augusti 2011

Filmtips - Hotel Rwanda

Torsdagen

[x] släpat mig ur sängen efter knapp 2 timmars sömn och avklarat arbetsdagen utan att somna.
[x] Gett ryggen och nacken en rejäl omgång hos massören. Behövdes verkligen.
[  ] Städa rummet. ser ut som att en tornado dragit fram här.  ´
[  ] köpa nån klänning till bröllopet imorgon eller gräva fram en gammal.
[  ] Dejt och en massa kärringsnack med brudarna.
[  ] sova!

onsdag 24 augusti 2011

Vändpunkt

Vissa dagar uppskattar man sängen mer än någonting annat. Idag är en sån dag!

Kom föresten på att jag glömt berätta hur det ligger till på jobbfronten. Inget nytt jobb här inte, bara svar från Göteborg angående intervjutillfällen och psyktest som jag högst antagligen hoppar över. Skulle jag mot förmodan få jobbet är det inte min högsta dröm att få bo i en sån stor stad. Känner mig vilsen bara genom att tänka på det.
Nujust känner jag mig nöjd med att bo här och vill slippa känna flytt-stress osv nån månad framåt. Sen efter det kan jag börja söka igen. Har istället fixat ledigt en vecka för att åka iväg till Swe, och sen i början av Oktober blir det en södernresa om jag så ska resa själv eller inte. Tror faktist jag ska satsa på att resa mer dethär året istället för att byta jobb. Okej, ansökningstiden till en arbetsplats går ut i oktober så det kan ju ändra ännu. Men det var det. Nu godnatt!

Kan inte låta bli att Sakna Alanya.

Life's too short to make it shorter

Det är inte ofta man råkar ut för en sån tragisk händelse som att nån i ens vänkrets, familj, släkt eller nån bekant tar till en så drastisk åtgärd för att göra livet enklare och tar livet av sig själv, men tyvärr händer det. Nu är det ingen jag känner som gjort det, men jag kan nästan känna smärtan från dom som mist sin vän.
Den värsta dödsorsaken tycker jag är när någon, speciellt en ungdom beslutat sig för att ge upp livet. Personer som knappt lärt sig vad livet är, som kunde ha fått vilken framtid som helst men för att dom för tillfället inte orkade mer.
Det är fruktansvärt.. för att inte tala om alla männsikor som drabbas av sorgen efter den som varit deras vän/bror/syster/barn/pappa/mamma osv. Alla tunga tankar om vad man själv kunnat göra för att det inte skulle ha hänt. Men saken är den att inget går att ändra på när det redan är för sent.
Jag undrar hur måga som tagit sitt liv funderat över hur själviskt ett självmord faktist är. Dom orsakar så många år av smärta och sorg för människor runtomkring.

Alla mår vi mer eller mindre dåligt nån period i vårt liv, men det finns så många andra vägar att välja än att sluta leva även om man inte ser någon framtid alls. När man ligger där död och alla man trott inte brytt sig alls står där och sörjer.. det får man ändå aldrig uppleva.
Och vi andra, när någon tagit sitt liv eller dött i ngn olycka, då är personen plötsligt väldigt intressant. Vi sitter och tittar på foton av personen och jämrar oss om hur vacker, fin och mänsklig han/hon var. Men inget av det har vi tänkt på medan han/hon var i livet.
Vi människor behöver visa mer kärlek än vad vi gör idag. En klapp på axeln, en kram eller ett vänligt ord betyder så mycket. Vi måste sluta spara på kärlek och visa den varje dag, för imorgon kan det vara för sent.

Det är också svårt att veta vad man ska säga till någon som mist sin vän. Vi kan inte säga att vi vet hur det känns för det gör vi inte. det finns ingen som känner likadant även om man själv varit i en liknande situation. Det vi kan göra är att bara finnas där.
Ta hand om er!

måndag 22 augusti 2011

Va hände här?


Ett exemplar på att jag lyckas söndra allting även om det jag söndrar ligger i säkert förvar.
Dessutom fick min telefon utforska toan idag också. Brukar väl vara tredje gången gillt, men dethär var konstigt nog fjärde gången.

Foton@Alice



söndag 21 augusti 2011

Alice: - ''vejt du va Calli sa? Ha sa att ibland likna ja Emma å ibland Ida. å ja ba: når likna ja vem tå? å ha ba: Tå du er fitti liknar du Ida..''

Gårkvällen

    Vi tänkte sluta i diket, men man är ju född stark, hehe
 
    People
  
    J och M funderar över livet.
 
             Obligaroriska fjollbilden
  
    P och A vid korvens. Måste faktist säga att det var första gången i mitt liv som jag köpte mat därifrån!

Nu återstår att försöka omvända dygnsrytmen. Har jobbat två nätter och varit uppe inatt och sovit hela dagarna istället så de lär bli svårt.

fredag 19 augusti 2011

Spenderat dagen med denna sak


Det hör till att dyka ner i varenda vattenpöl när man nästan är hemma för att sen få smutsa ner hela huset.

Sometimes you need to get lost to find your way

    Härlig himmel från igårkväll.

Bloggen fungerar igen, eller beror kanske på att jag har en annan dator. men hursomhaver så har jag hunnit med en möhippa ikväll före jobbet, skoj med sådant! Och nu ska jag dra vidare och hoppas på att mina gamla vänner sover lugnt inatt.

torsdag 18 augusti 2011

FEL PÅ BLOGGEN, ÅTERKOMMER SENARE

Baslåda - check


Sådärja, nu var plusskabeln till baslådan ditsatt igen!
 F och hans bror höll på en bra stund med att få dit kabeln första gången, och snäll som jag är går jag och drar bort den så att han fick kämpa med att sätta dit den igen. Men nu stannar den kvar tills bilen blir skrot.

Sen efteråt fick jag äntligen träffa brudarna en stund, så har haft en helskön kväll. och imorgon tänker jag sova hela dagen så jag orkar med mina två nattskiften. G'natt

tisdag 16 augusti 2011

kokkola

Drog iväg till Kokkola efter jobbet och fick hem en massa nödiga och onödiga grejer (Kom sen på att man borde ju faktist kolla på priset före man köper nåt, har en tendens att tro jag är miljonär när det handlar om att shoppa).

Nu saknar jag också mina tjejer enormt mycket, har inte sett K på över två veckor, och när alla äntligen e lediga en kväll så nej, Ida hon hamnar i jobb istället. Så dit rök också mina 2½ dagars ledighet men det får jag ta igen senare.

måndag 15 augusti 2011

Kvällens facelook

ikväll var vi så fina såå. Nu godnatt!

Lönedag

Känner mig som ett barn på julafton när lönen checkat in på kontot. Dessutom är det första månaden på över ett år som jag inte måste betala nån hyra, så nu lever vi lite till. Och som pricken över i:et så har jag ledigt hela 2½ dagar i sträck efter imorgon. 
Ska iallafall iväg mot jeppis nu och till min gamla lägenhet för att lämna tillbaka lite gardinstångsgrejer som jag råkat slarva med mig hem. Gissar jag får ta med mig näsdukar ifall att det blir för känsligt, hehe.

söndag 14 augusti 2011

Ett felsteg kan vara ett trappsteg upp

Söndagsprommis med syrran o. molly

Slow down.

'' Bert är nu vän med Yohanna och 23 andra..''
   2 minuter senare
'' Bert är nu vän med Josse och 17 andra..''

Ärligt talat, Finns det något som är mer avtändande (ja, jag säger så) än folk som skickar vänförfrågningar till exakt alla på facebook, kända som okända? Vad får man ut av att bli uppdaterad om vad hundratals andra människor gör som du aldrig ens sett röken av och aldrig kommer att se? Har en person närmare tvåtusen vänner på facebook börjar jag iallafall undra vad jag gör på hans/hennes vänlista. Då är man ju trots allt bara en i mängden av alla tusentals random peroner. Nu är det inte så att jag sitter och dömer folk efter facebookprofiler, eller det kanske är precis vad jag gör? men det säger ju en hel del om personen i fråga. I mina ögon höjs inte din status även om du har över tusen vänner på fb, Snarare sänker du ner dig rätt så lågt. Det var min åsikt för idag och nu låter jag folket ha sitt vänförfrågningskrig i fred och går ut en sväng.

torsdag 11 augusti 2011

mozarts släkting

Småsyskonen hade slarvat hem en mås, Magnus. (Som att vi inte skulle ha tillräckligt med måsar redan.) Han gillade iallafall att bitas och snäll som jag är bet jag inte tillbaka.


Stod i köket och diskuterade mina hundratals telefoner som aldrig fungerar.
- Jag: ..och dessutom har jag S:s telefon därhemma också.
- Mamma: Vilket hem?
ja just det, vilket hem. Tar alltid så lång tid att vänja mig var jag bor.

Dreams


 
Ååh.. Kan inte sluta drömma om arbete utomlands och hittade dethär, one word - perfekt! Kanske lite för lite ledigt, men det känns ju inte som ett jobb när man jobbar med hästar. Så får jag inga svar inom nästa vecka tvekar jag inte att söka dit. Sen får ni sätta stopp för mitt jobbsökande.
 

onsdag 10 augusti 2011

Promenad i Regnet


Varit på en långpromenad med Molly, och man kan lugnt säga att vi båda var nerdränkta av både regn och smuts förrän vi hunnit hem igen, Men det var lika avkopplande ändå. Nu snabbt ställa mig till nattskifte, ha de bra!

nattfoto by Allis

  
Everything I am Everything I see
Is a part of the circle coming back to me
    

webcam is the shit




Tråkkväll med lillsis som slutade med att vi drog till stan och till M:s för att sen sitta och prata skit halva natten och är vi kom hem fortsatte vilda diskussioner med S.. Nåja, Godnatt på er!

tisdag 9 augusti 2011

Tisdag

Idag hade jag minst sagt vaknat upp på fel sida, Höll mig i jobbet men sen då jag kom hem och jag fått räkning för fyra månader framåt på en bilplats i stan exploderade det. För att göra det hela bättre och undvika ett helt klagoinlägg här så tog jag syster x2 med till kokkola och shoppade.. mat! Finns inget bättre än att plocka vagnen överfull med mat och grejer och känna alla konstiga blickar folk ger. Så är det att va ung mamma! haha. Och ingen vill ställa sig bakom i kassakön så då är det fritt fram att tex. tappa ett paket i golvet så att allting ramlar ur. Och föresten, jag behöver inte betala nånting alls.
     

måndag 8 augusti 2011

Hej höst!

Någon annan som lagt märke till att löven börjat bli gula? Jag har alltid tyckt bäst om hösten, men denhär sommaren har jag inte hunnit uppleva ännu känns det som. Jag hade massor med planer för sommaren men har knappt gjort nånting alls. sommaren skulle med andra ord gärna få stanna några månader till. Dessutom är det första hösten på 12 år som jag inte får sitta och vänta på att skolan ska börja igen. jo det är sant, jag brukar alltid se framemot skolan, att få träffa alla igen och komma in i normala rutiner, att få köpa nya skoldagböcker, häften, pennor, att få se framemot helgerna efter en jobbig skolvecka osv. Men nu, nu sitter jag bara och har ett helt år framför mig som jag inte har nån aning om vad jag ska göra med. Förstås sitter jag på helspänn inför de kommande veckorna när jag troligtvist får svar från Sverige, Men blir det inget av det så vet jag inte vad jag ska hitta på.
Det om det, nu sova och förhoppningsvist inte drömma mardrömmar om min hårfärg inatt igen. Förstår inte hur jag nånsin har kunnat trivas i svart hår. Så, på fredag får Emma rycka in och rädda mig.

lördag 6 augusti 2011

Awesomeness



Lyssna också på deras ''In the shadow'' och ''Angel'' som jag haft upp här för en tid sen.

fredag 5 augusti 2011

Hemmakväll

Får inte tag i morsan o. farsan när dom båda är i vasa på sjukhuset så sitter hemma som barnvakt.  Ted har jag på vift nåntsans och Alice ligger typ och hallucinerar med feber och tungt att andas, så slutar väl med att hon också måste till sjukhus. Så, i brist på annat har jag städat hela huset och bakat blåbärspaj  som ingen vill ha för att dom antingen e sjuka, borta eller sover. Fredagsmys kallas det väl.
 
Lillbrorsan: Ska du hejm ännu eldä ska du sova jär?
hm. Jag har endast bott här i över en vecka nu och han tror fortfarande att jag bor i stan.
       

Såhär såg min chilldag ut

  • Morsan ringde och bad mig leta efter småsyskonen.
  • Alice ringde och ville jag skulle hämta henne från jobbet eftersom hon var sjuk. bad henne ringa morsan istället.
  • Morsan ringde och frågade om jag kunde hämta Alice efterom hon skulle till Vasa sjukhus med Sara pga blindtarmen.
  • Körde till Jeppis och väntade på Alice utanför fresh men ingen syntes till.
  • Ringde Alice som tydligen varit i Kronoby och jobbat och inte vid Fresh, Alltså hade jag kört 40 km i onödan.
  • Hamnade bakom en lastbil som körde under 80 km/h hela de 30 kilometrarna till kronoby.  
  • Från kronoby till Lepplax fick jag snällt snusa en husvagn i baken.
  • När man äntligen var hemma igen ringer farsan och frågar om jag kan hämta Ted från Edsevö eftersom han skulle med till sjukhuset.
  • Så nu gissar jag att jag ska se efter ungarna ikväll. eller så ber jag snällt Ted att se efter dom och far ut med Mena o. Nenne istället, men kan hända det inte finns så mycket kvar av huset sen isåfall.
         Så kan de gå. Men vad gör det, det regnar ju..
 

orsak till att jobba natt

Jag kanske är konstig, men jag kan sitta och kolla på himlen i flera timmar och tycka det är väldigt spännande.

Mysväder

Det bästa jag vet är att vakna av att det regnar när jag jobbat natt. Jag är ändå helt borta och har inte lust med nånting alls. Så nu tänker jag bara packa och städa upp efter Ålandsresan (I know, har inte hunnit förrän nu) och sen krypa ner under en filt och försjunka mig in i en bok. Senast jag läste ut en bok var på flyget från Puerto Rico, så nuni lär ni inte få nån kontakt med mig förrän kvällen.

torsdag 4 augusti 2011

Pinsamt

Jag kan inte köra. Jag kan köra, men jag vet inte var jag får köra.  Jag borde veta att den enda enkelriktade vägen som finns i Jeppis ska man bara köra åt ett håll. Nu svängde jag ju inte in på den vägen, men det var tillräckligt pinsamt att blinka ditåt, sakta in och märka att mannen som skulle svänga ut satt i sin bil dog av skratt. I en annan korsning kunde man höra hur en annan man suckade när jag inte förstod att köra.

Nåja. Har hursomhelst sprungit ärenden till försäkringsbolaget idag, Också det pga av att jag kört sönder oljetråget. men det hände ju för längesen så det räknas inte mer.
Sen var jag en sväng och hälsa på Charmy som välkomnade med sura öron och några sparkar, men annars var hon jättesöt. Nu ska jag försöka ta tag i sömnen en timme och sen jobba natt. Hörs.

onsdag 3 augusti 2011

ny kompis

    Bildbrist.

Tredje dagen i jobb idag och jag har knappt orkat hålla mig vaken. Somnade bums på studsmattan när jag kom hem och vaknade två timmar senare av att Molly dök över mig. Annars har inget intressant hänt, Har mest bara suttit och ogillat mitt hår. Har inte vänjt mig det minsta med att vara ljushårig, tänkte bli helt blond när man en gång håller på, men risken att allting trillar av är för stor så om några dagar ryker förhoppningsvist lite hår och sen är jag äntligen mörkhårig igen.
Kika har tydligen också tröttnat, så om nån vecka är vi alla fyra brunetter igen. Tror vi har roligare så.

tisdag 2 augusti 2011

@Åland












Tar så länge att ladda upp bilder pluss att ni antagligen sett dom andras redan så det får räcka med dehär. Nu ska jag klicka mig vidare och söka jobb till Åland också. Har ingen som helst koll på hur många ställen jag har sökt till nujust så jag kan lika gärna fortsätta.

måndag 1 augusti 2011

Film by kikus



Orkar inte leta efter kamerasladden så visar er en kort film som kika smättat ihop istället.

Hemma igen

Och jag är upp över öronen förälskad i Åland. Har kört runt hela stället och allting är bara urmysigt, Så där har jag en framtida bo-period.  Vi har iallafall överlevt ännu en skön resa, och ibland behöver man få komma bort en stund för att inse vissa saker. Orkar inte skriva nåt om åland nu utan vill bara sova, men bilder kommer upp imorgon eller på tisdagen. Och vet ni vad som varit skönast av allt? Att va helt fri från allt som har med internet att göra. Nåja, Jobbet väntar imorgon igen efter två veckors ledighet så Godnatt!